Camu Camu   
     
Artikel
     Camu Camu
Omschrijving
 
Besteleenheid
1
Gewicht
100 gram

Stuks prijs

€ 17,50

Helaas niet op voorraad
 


Ook in bulkverpakkingen leverbaar.
Voor grotere bestellingen gelieve contact op te nemen via ons contact formulier of email.
Maar u kunt ons ook vrijblijvend bellen:
+31 6 17 33 35 33
+31 6 30 10 52 25


Een kleine vrucht van een struik, die in de overstromingsgevoelige oevers van de rivieren van het Amazonebekken groeit. De bes heeft een bijzonder hoog gehalte ascorbinezuur (vitamine C).

Botanische omschrijving: De struik kan tussen de 2 en 3 meter hoog zijn en hun vruchten (bessen) zijn tussen de 10 en 32 mm. De kleur ervan varieert van roze tot dieprood. Vaak groeit de plant in het wild op de noordelijke oevers van de Amazone-rivier en worden de bessen in het wild geoogst. Nu zijn er ook enkele kleinschalige plantages in de omliggende gebieden.

Bruikbare onderdelen: Vruchten.

Dit middel helpt bij de bestrijding van het herpes virus, waaronder de herpes varianten Herpes Simplex (meestal koortslip genoemd). Dit komt omdat het poeder rijk is aan vitamine C, dat krachtige virus remmende eigenschappen heeft en ook andere soorten virussen kan bestrijden. Het ondersteunt het immuunsysteem, het versterkt het hart- en vaatstelsel en heeft een gunstige uitwerking op de luchtwegen.

Ook werkt Camu Camu poeder als een natuurlijke antidepressiva, kan het helpen tegen ADD, stress, gewrichtsklachten, huidveroudering, problemen met de luchtwegen, verlies van gezichtsvermogen en futloos haar.

Camu Camu is méér dan alleen vitamine C.
Naast vitamine C bevat camu camu allerlei andere vitale voedingsstoffen, denk hierbij aan vitamine B1 en B2, calcium, ijzer, fosfor en Kalium. Ook bevat het veel antioxidanten.

Wat is Camu Camu?
Camu Camu groeit in struiken aan de rivieroevers van de Amazone, diep in het regenwoud, in landen als Brazilië en Peru. De vruchtjes zijn geel tot paarsrood van kleur en worden zo groot als een grote kers. Ze hebben pitten en zijn door hun extreem zure smaak ongeschikt als handfruit.

Sinds enkele jaren wordt dit superfood in de landen waar het vandaan komt, verwerkt in allerlei producten, waaronder snoep, ijs, vruchtensappen, voedingssupplement en zelfs cosmetica.

Hoe Camu Camu te gebruiken.
Het poeder kan worden verwerkt in een smoothie, sap of water.
Het is belangrijk dat het met regelmaat wordt ingenomen.
1 tot 3 keer per dag een theelepel van de poeder mengen in een vloeibare substantie.
Wanneer men het eenmalig gebruikt, zal de vitamine C NIET of NAUWELIJKS in het lichaam worden opgenomen en zal de vitamine C meteen weer worden uitgeplast.
Voedingswaarde per 100 gram

Energie
Energie
Koolhydraten
Eiwitten
Vetten
Vezels
Calcium
IJzer
Kalium
Fosfor
Zink
Vitamine B1
Vitamine B2
Vitamine B3
Vitamine C
1554 kJ
370 kcal
89 g
5.7 g
0.3 g
5.4 g
7.4 mg
0.94 mg
9.71 mg
35.15 mg
3.3 mg
0.07 mg
0.16 mg
0.082 mg
12000 mg


HEALTH/BEAUTY PRODUCTS

ING Bank

IBAN: NL 91 INGB 0104047372
BIC: INGBNL2A

KVK Rotterdam: 90828399