Lucuma

Omschrijving: Lucuma (Pouteria Lucuma) is een subtropische fruitsoort afkomstig uit het Andesgebied in Zuid-Amerika, met name Peru. Van lucuma fruit wordt een natuurlijke zoetstof gemaakt, dat vooral in Peru razend populair is. Voor de Inca’s was lucuma een natuurlijke bron van gezonde suikers, vandaar dat de vrucht ook wel het “Goud van de Inca’s” werd genoemd. Lucuma wordt behalve in het Andesgebied ook met succes gekweekt in het warmere gedeelte van het Amerikaanse Californië. Daarnaast groeit de lucuma ook in Ecuador en Chili en in mindere mate in Mexico, Bolivia, Costa Rica en zelfs Hawaï. Lucuma is als vrucht moeilijk te krijgen in Europa, daarom is lucuma hier vooral in poedervorm te koop. Lucuma is een superfood die geroemd wordt om zijn smaak en de voedingsstoffen die het bevat.

Botanische omschrijving: De lucuma (Pouteria lucuma) is een subtropisch fruitsoort afkomstig uit de Andesgebergte in zuid-Amerika. Ze groeien aan de enorme Lucuma bomen. Deze kunnen wel 5 tot 20 meter en 500 jaar oud worden. De ronde eivormige vruchten zijn groen, die in zijn gehele vorm op een advocado lijkt. Het vruchtvlees is geel en heeft een zacht zoete smaak.

Bruikbare onderdelen: vruchtvlees.

Product voordelen:

  • Een ideale suikervervanger voor mensen die zo min mogelijk geraffineerde suikers willen eten.
  • Rijk aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen, waaronder bètacaroteen, vitamine B1, B2, B3 en B5, ijzer, kalium, calcium, fosfor, niacine en vezels.
  • Rijk aan vitamine B1. Vitamine B1 (thiamine) draagt bij aan een normale energieleverende stofwisseling en een normale werking van het zenuwstelsel. Daarnaast draagt thiamine bij aan een normale psychologische functie en een normale hartfunctie.
  • Rijk aan vitamine B2. Vitamine B2 (riboflavine) draagt bij aan een normale energieleverende stofwisseling en een normale werking van het zenuwstelsel. Daarnaast draagt riboflavine bij aan de instandhouding van normale slijmvliezen, normale rode bloedcellen, een normale huid en een normaal gezichtsvermogen. Bovendien draagt riboflavine bij aan een normale ijzerstofwisseling, de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress en het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
  • Geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfood liefhebbers.

 
Toepassingen:
Lucuma poeder is gemakkelijk te mengen door je favoriete smoothies, sappen, shakes, pudding, yoghurt, ontbijtgranen of gebruik het als ingrediënt voor pudding, ijs, cakes en gebakjes voor een zoete en smaakvolle voeding boost.

 

Ingrediënten: 100% natuurlijk Lacuma fruitpoeder.

Gebruiksaanwijzing: 1 tot 2 theelepels in bijvoorbeeld smoothies, sappen, shakes en 1 tot 5 eetlepels in pudding, ijs of cakes gebakjes.

Specificatie: koel en droog bewaren in een afgesloten verpakking.

Waarschuwing: Raadpleeg eerst uw arts voordat u lucuma poeder gaat bestellen, met name indien u lijdt aan diabetes of verhoogde bloedsuikerwaarden heeft. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven wordt geadviseerd de aanbevolen dosering niet te overschrijden.
HEALTH/BEAUTY PRODUCTS

ING Bank

IBAN: NL 91 INGB 0104047372
BIC: INGBNL2A

KVK Rotterdam: 90828399