Yacon siroop   
     
Artikel
     Yacon siroop
Omschrijving
Een heerlijke zoetstof met een rijke en volle smaak die weinig calorieën bevat. Lekker door smoothies, snacks, ontbijtgerechten en toetjes.
 
Besteleenheid
1
Gewicht
250 gram

Stuks prijs

€ 12,50

Helaas niet op voorraad
 


Ook in bulkverpakkingen leverbaar.
Voor grotere bestellingen gelieve contact op te nemen via ons contact formulier of email.
Maar u kunt ons ook vrijblijvend bellen:
+31 6 17 33 35 33
+31 6 30 10 52 25


Yacon siroop is een suikervervanger die wordt gemaakt van de wortels van de yacón plant (Smallanthus Sonchifolius). Deze plant groeit van oorsprong in het Andesgebergte in Zuid-Amerika, waar het al eeuwen in voeding wordt gebruikt. Niet als zoetstof, maar als health food. Het sap wordt uit de wortel gehaald en vervolgens wordt het gefilterd en gecondenseerd. Het resultaat is een zoete, donkere en stroopachtige siroop.

Botanische omschrijving: Deze grootbladige plant lijkt op de zonnebloem (behoort tot dezelfde familie) en heeft lange vertakte wortels die tot 25 cm lang en 10 cm dik kunnen zijn. De kleur van deze vlezige wortels variërt tussen bruin, paars en wit. Ze bestaan uit 80% water en het grootste deel van hun droge gewicht wordt gevormd uit koolhydraten, voornamelijk fructo-oligosaccharides (FOS).

Bruikbare onderdelen: Wortels en bladeren.

Een van de belangrijkste eigenschappen van Yacon siroop is de grote hoeveelheid fructooligosaccharides (FOS). Er zit een hoge concentratie inuline (complexe suikers) in de siroop die wordt langzaam afgebroken tot FOS. Deze kunnen niet worden opgenomen door ons lichaam. Ook zitten er voedingsvezels en eiwitten in.
 
Toepassing:
Je kunt yacon siroop op dezelfde manier gebruiken als schenkstroop of honing. Lekker in smoothies, ontbijtgerechten, toetjes en snacks zoals plaatkoek en rauwe cacao lekkernijen.
 
Ingrediënten:
rauwe yacon siroop (100%)
 
Aanbevolen dosering:
Roer 1 eetlepel yacon siroop door je favoriete smoothie, ontbijtgerecht of toetje, of zoveel als nodig is om er snacks mee te maken.
Voedingswaarde per (100 g)

Energie                       

Eiwit                           

Vetten                      

Koolhydraten          

  

668 kJ / 160 kcal

6 g

0,1 g

72 g

waarvan suiker 25 gHEALTH/BEAUTY PRODUCTS

ING Bank

IBAN: NL 91 INGB 0104047372
BIC: INGBNL2A

KVK Rotterdam: 90828399